Een magisch sprookje!

 

In het diepe zuiden van Marokko, op een uurtje rijden van Ouarzazate, ligt één van de meest exclusieve hotels van Marokko. Voor mij één van de meest bijzondere hotels ter wereld waar ik heb mogen verblijven. Verscholen in een palmenoase net buiten het dorpje Skoura ligt Dar Ahlam, aangesloten bij ‘Maison des Rêves’ dat zeer toepasselijk ‘droomhuis’ betekent. Deze naam doet zijn recht aan; Hier komen dromen uit.

Zowel de elegante suites in de Kasbah als de villa’s in de schitterende tuin, zijn ingericht met warme stoffen en prachtige Marokkaanse details. De mooie tuin, met palmbomen, olijfbomen en geurige kruiden, verleidt tot even helemaal niets doen. De maaltijden zijn een belevenis bij Dar Ahlam. Deze worden nooit twee keer op dezelfde plek geserveerd. Het personeel weet u hiermee keer op keer te verrassen! Genieten doet u van een ontbijt in de kruidentuin en een lunch in de olijfgaard. In de avond dineert u op een verborgen terras in de tuin of in een prachtige hoek van de Kasbah, verlicht met alleen maar kaarsen.

Wie op zoek is naar nog meer rust en stilte kan niet ver van Dar Ahlam overnachten, onder duizenden schitterende sterren, in het tentenkamp Dar Ahlam Nomad. U wordt opgehaald met een 4 WD bij Dar Ahlam en naar deze unieke plek in de woestijn gebracht. Dar Ahlam Nomad biedt luxe privé tenten met eigen personeel. Dit is ultieme verwennerij en compleet met een heerlijke picknick in een palmen oase en een glaasje Marokkaanse thee op een duintop. Hier bewondert u de zonsondergang met een glas gekoelde wijn, dineert u bij houtvuur en krijgt u, tijdens koude nachten, een lekkere warme kruik in bed. In de ochtend, als de zon weer opkomt, wacht u een uitgebreid ontbijt met zicht op ongerepte zandduinen en de woestijn…

Kortom; Dar Ahlam is een magisch sprookje en perfect te combineren met de stad Marrakech!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?