Weelderige binnentuin!

 

Palais Amani in Fez is een oase van rust midden in de drukte van de Medina. De muren, de vloeren en de zuilen zijn prachtig gedecoreerd met Marokkaanse tegels. De geglazuurde tegels worden op traditionele, ambachtelijke wijze gemaakt; Om de hoek, want in de Medina van Fez worden alle oude ambachten volop ten uitvoering gebracht. U treft hier ook nog leerlooiers, rietvlechters en houtsnijders…

De heilige stad Fez is goed bewaard gebleven, er rijden geen auto’s. De stad werd in de 9e eeuw gesticht en de oudste universiteit ter wereld is er gevestigd. Fez bereikte haar hoogtepunt in deze middeleeuwen. De stedelijke structuur en belangrijkste monumenten in de Medina, waaronder madrassas, Arabische herbergen, paleizen, moskeeën en fonteinen, dateren uit deze periode. Inmiddels valt de prachtige stad onder Unesco’s erfgoed.

Het weelderige Palais biedt vijftien zeer ruime en zeer smaakvol ingerichte kamers. De weelderige binnentuin is dè locatie om uw dag te starten met een voortreffelijk Marokkaans ontbijt. Ook de dag eindigen is hier een aanrader; Er staan voortreffelijke gerechten op de kaart van het verfijnde restaurant en de tuin is in de avond sfeervol verlicht met lantaarns in de olijfbomen. Op het dak is een bar en er zijn zonnebedden. Heerlijk om na een drukke dag te ontspannen en na te genieten. Dit kan overigens ook in de traditionele Marokkaanse hamam.

Palais Amani vind ik een perfect uitgangspunt om Fez te ontdekken. De combinatie van hartelijke gastvrijheid en de mooie omgeving voelde als een warme deken. De zeer vriendelijk inwoners van de stad, de traditionele sfeer, de vele bezienswaardigheden en de verrassende restaurants maken Fez echt een aanrader!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?