Sprookjesachtig Marrakech!

 

Aan de buitenkant wijst niets erop dat zich hier, achter de kleine deuren, een magische plek bevindt. Ik was dan ook zeer verrast toen hier voor het eerst voor mij de deuren werden geopend! Deze leidden mij naar mijn sprookjesachtige verblijf in Marrakech. Villa des Orangers is gehuisvest in een traditioneel Riad. Eind jaren negentig is de villa omgetoverd tot een luxe hotel dat is aangesloten bij de hotelketen Relais & Chateaux. Het hotel telt 27 kamers en suites en bestaat uit verschillende gebouwen met intieme patio’s en fonteinen. Er is een verwarmd zwembad in de sfeervolle binnentuin met hierin prachtige sinaasappelbomen. Een tweede zwembad ligt op het dak en biedt een prachtig uitzicht op de oude stad.

In het gastronomische restaurant kunt u elke dag proeven van gerechten uit de Marokkaanse en mediterrane keuken. U treft er ook excellente wijnen aan op de kaart; Laat u zich vooral adviseren door de sommelier. Genieten van een lichte lunch kan aan het zwembad of op het terras in de schaduw van de sinaasappelbomen. Ontspannen doet u in de traditionele Marokkaanse Hammam. Behandelingen met naar eucalyptus geurende zeep, een massage handschoen, pure essentiële oliën en woestijnzand verrichten wonderen.

De oude Marokkaanse koningsstad blijft mij betoveren. De Koutoubia Moskee en de mooie historische paleizen. De Jardin Majorelle, de kleurrijke tuin van niemand minder dan Yves Saint Laurent. En ook de nauwe straatjes van de Medina, waar de Soukhs zijn ingedeeld naar ambachten en waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Aan het einde van de dag, als de zon ondergaat en de stad dieprood verkleurt, komen op het drukke Djemaa El Fna plein de sprookjes van ‘duizend en één nacht’ met magiërs, slangenbezweerders en verhalenvertellers tot leven. Villa des Orangers ligt uniek, in het hart van deze schitterende stad en toch zult u het als rustig ervaren. Na een lange wandeling door de Medina ervaar ik uitrusten, bij de openhaard met een glas rode wijn in mijn hand, als een waar genot.

Bij Villa des Orangers zijn uw transfers van en naar de luchthaven inbegrepen en kunt u ook ieder middag genieten van een heerlijke lunch op het terras. Ook dat is inbegrepen in uw verblijf! Hoogste tijd om deze stad te gaan ontdekken? Ons voor- en najaar is de beste periode om hier naar toe te reizen en een combinatie met een hotel in het Atlas gebergte, nabij de woestijn of aan de kust van Marokko, is absoluut een aanrader.

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?