Jungle Book!

 

Madhya Pradesh is de tijgerstaat van India. In deze provincie van India ligt Pench National Park. Dit park diende als decor voor het bekende ‘Jungle Book’ van de Engelse auteur Rudyard Kipling. Pench National Park is ongerept en kent een enorme rijkdom aan prooidieren, ook de tijger komt hier graag.

Jamtara Wilderness Camp is eigenlijk een geheim adresje. Het ligt aan de rustige kant van het Pench National Park. Hier komt de groene jungle door de opening van uw tent bijna naar binnen en bent u slechts door tentdoek van de natuur gescheiden. De overdaad aan natuur betekent niet dat er wordt bezuinigd op uw comfort. Alle twaalf ruime luxueuze tenten zijn voorzien van heerlijke bedden, een eigen badkamer en een veranda met stoelen.

Jamtara is vernoemd naar het naastgelegen dorp. Hier leven de inwoners hoofdzakelijk van de oogst van maïs en suikerriet. Ze zijn gastvrij en nodigen u graag uit voor een kopje thee. In het kamp wachten u sfeervol gedekte tafels en een knus kampvuur als u terug komt van uw safari en verhalen over tijgers en luipaarden worden dan uitgebreid gedeeld.

Voor de echte avonturiers onder ons is er een sleep-out. Overnachtend op een traditionele machaan is een muskietennet alles wat u van de wildernis scheidt. Een dikke deken houdt u warm en de sterren, die dienen als nachtlampjes… Jamtara Wilderness Camp staat genoteerd in The Hotlist 2015 van Condé Nast Traveller.

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?