Ingetogen schoonheid!

 

Amanpuri was het eerste hotel dat werd geopend door Adrian Zecha, oprichter van de wereldwijd geroemde hotelketen Aman. Gebouwd op een kokosnootplantage in het ongerepte noorden van Phuket, aan het rustige en prachtige zandstrand van Surin Beach.

De bijzondere ervaring, tijdens mijn verblijf in Amanpuri, is moeilijk onder woorden te brengen. Een verblijf hier heeft niets meer te maken met de hectiek in ‘het andere’ Phuket. Hier ervaar ik een weelde van serene rust. Er heerst een atmosfeer en ingetogen schoonheid die je eigenlijk in alle unieke hotels van Aman terugvindt.

Het Amanpuri Resort is hoog op een klif gelegen, in een ongerept deel van het eiland Phuket. Het decor van de met palmen bedekte heuvels, aan deze idyllische baai van de Andaman Zee, is indrukwekkend. Met een brede trap kunt u afdalen naar het strand waar The Beach Club is gelegen, schitterend gebouwd tussen de grote rotsstenen. Bij een mooie zonsondergang is het hier, met een koele cocktail in uw hand, heerlijk nagenieten van de dag.

Op deze locatie treft u 40 luxueuze pavilions en villa’s met ruime slaapkamers en badkamers, die u naar keuze, een uitzicht bieden over de zee of de tuinen. Ook hier klopt alles; Het moderne Thaise interieur, compleet met houten vloeren en lange gordijnen van Thaise zijde. Een grote vaas met de meest verse, witte, heerlijk geurende, orchideeën die ik ooit gezien heb, tref ik hier midden in mijn badkamer.

Uiteraard ontbreekt er in dit Thaise tophotel geen Spa. Het Amanpuri Resort heeft een uitmuntende Spa met maar liefst zes behandelruimtes die zijn ondergebracht in paviljoens. Op het menu vindt u naast de traditionele behandelingen als facials, bodywraps en scrubs ook healing therapie. Men gebruikt hier essentiële oliën en crèmes, gemaakt van de meest pure ingrediënten.

Bij Amanpuri Resort is dineren een bijzondere aangelegenheid en daarom zijn er meerdere uitstekende restaurants. The Terrace serveert Thaise- en Europese gerechten. Bij The Restaurant eet u voortreffelijk Italiaans en bij Naoki geniet u van de Japanse en ook de Franse cuisine.

Kortom; Laat u verrassen door Aman in Thailand!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?