Elegante Franse touch!

 

Het betoverende St Barth staat garant voor verleidelijke stranden, een helderblauwe zee, uitzonderlijke gastronomie en trendy boutiques. Alles perfect gemixt met een elegante Franse touch. Het eiland staat ook bekend om zijn goede nachtleven. Het is best lastig kiezen uit Le Ti in Pointe Milou en Nikki Beach in St Jean. Of wordt het toch de Saint Barth Yacht Club of Bagatelle in Gustavia? St Barth is het meest sexy eiland van de Caraïben…wordt er gezegd!

Le Guanahani vindt u aan het einde van Grand Cul-de-Sac. Een geweldige locatie in een bloeiende tropische tuin, die vol staat met weelderige bougainville, hibiscus en palmen. De 67 ruime cottages zijn zowel van buiten als binnen kleurrijk geverfd en ingericht in tropische pastel tinten van zacht roze tot turkoois, van geel tot lavendel. Een heerlijke frisse Caribische stijl met koloniale invloeden. Alle 30 kamers en 37 suites hebben een eigen terras of tuin en sommige beschikken daarnaast ook over een groot privé zwembad.

Ik heb hier niet meer nodig dan een schommelstoel en een koele rosé. Urenlang wegdromen bij het uitzicht over de Caraïbische zee met zijn ontelbare blauwtinten…heerlijk! Zin in iets actiefs? Verken de kleurrijke onderwaterwereld voor de deur of neem vlieger lessen! Le Guanahani heeft de luxe om over maar liefst twee parelwitte zandstranden te beschikken. Het ene strand wordt beschut door een rif en de ander is juist perfect om te windsurfen.

Bartolomeo en Indigo zijn de twee uitstekende restaurants, ook op het eiland hoog aangeschreven! De Franse culinaire traditie wordt hier in ere gehouden met verfijnde, mediterrane gerechten. Als laatste noem ik de ‘Spa by Clarins’, maar eigenlijk moet u die juist als eerste gaan ontdekken. De remedie tegen een jetlag!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?