Een tikje glamoureus!

 

Op twee stappen verwijderd van de glamoureuze boulevard La Croisette, tref ik een parel; Five Seas. Bescheiden in vergelijking met de majestueuze hotels als Martinez, Carlton en het Majestic maar ontwapenend groots in het klein en fijn zijn. De jury van de ‘Luxury Lifestyle Awards 2014’ heeft het Five Seas Hotel in Cannes dan ook niet voor niets bekroond tot het Beste Boutique Hotel in Frankrijk.

Het vijfsterren hotel wordt door deze jury in het bijzonder geroemd om zijn unieke design en de uitstekende, service gerichte, kwaliteiten van het personeel. Ook de Brasserie SeaSens, bekroond met een Michelin ster, de Pâtisserie Intuitions, een walhalla van macarons, en de Spa ‘Cinq Mondes’ zijn volgens de jury en mijzelf van hoge kwaliteit.

De filosofie achter ‘Five Seas’ is uitgedacht door de Internationaal vooraanstaand architecten Marc Hertrich en Nicolas Adnet. De kleine kerk, direct aan de overkant van het hotel, met de toepasselijke naam ‘Notre Dame de Bon Voyage’ is de grote inspiratiebron voor hen geweest. Uitkijkend op deze ‘Notre Dame’ van Cannes besef ik dat het Five Seas Hotel de perfecte locatie is in deze stad vol allure.

Op de hoogste verdieping van het hotel ligt, als een goed verborgen geheim, de meest unieke en wellicht zelfs de meest exclusieve suite van Cannes. Niet alleen fantastisch qua entourage maar ook nog eens met het beste uitzicht over Cannes. Hier ontwaken met uitzicht op ‘Le Suquet’, het oude gedeelte van Cannes, en ‘Le vieux Port’, is bedoeld voor speciale romantische momenten.

Het privé Yacht van Five Seas, de COCA VI, kunt u reserveren voor een tocht naar Saint-Tropez, Monaco of om de nabij gelegen eilanden ‘Les Îles de Lérins’ te bezoeken. Dit volledig uitgeruste Yacht is van werkelijk alle luxe voorzien. Perfect voor een bijzondere dag!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?