La Dolce Vita in Puglia!

 

Puglia zal u verbazen! De uitgestrekte kustlijn is lang en afwisselend. Er zijn woeste rotskusten bezaaid met grotten. Inhammen met duinen en uitgestrekte stranden met mooi wit zand en een azuurblauwe, heldere zee. Volgens de Italianen behoren de stranden van Puglia tot de mooiste van het land Beroemdheden als Gerard Depardieu, Francis Ford Coppola en Mickey Rourke hebben ook de charme van Puglia ontdekt en kochten een huis in dit ‘nieuwe’ Toscane. Een gebied dat zijn bezoekers verwent met een heerlijke authentieke Italiaanse keuken, prachtige wijnen en daarnaast ook nog eens rijk is aan historie, natuur, monumenten en trulli’s…

Borgo Egnazia, gebouwd in typische Apulische stijl, behoort tot ‘The Leading Hotels of the World’ en bevindt zich in het hartje van Puglia. Borgo Egnazia is een architecturaal meesterwerk. Een prachtige combinatie van Italiaanse traditie en vernieuwing. Vanaf het moment dat u binnenwandelt in dit schitterende complex, overvalt u een gevoel van rust.

Het in 2010 geopende Borgo Egnazia Hotel ligt op enkele stappen van zee en is een myriade van witte gebouwen, omringd door geurende jasmijn en prachtige olijf- en citroenbomen. Het resort bestaat uit het luxe hotel, de ‘Borgo’, een  traditioneel Italiaans dorp met kleine steegjes en smalle straatjes. Hier bevinden zich de luxueuze kamers. Naast de ‘Borgo’ zijn er 29 luxe villa’s met ieder een privézwembad, ideaal voor families. Het gebruik van zachte kleuren, het mooie katoen, ruime badkamers met inloopdouche en mooie terrassen, soms met zicht op de olijfbomen en de zee, completeren het luxe gevoel.

Het hotel biedt u meerdere restaurants. ‘Pescheria da Vito’, aan het strand gelegen, is een absolute aanrader. De meest verse visgerechten geserveerd in een unieke setting. ‘Due Camini’ is het meest sophisticated restaurant van Borgo Egnazia. Hier geniet u van elegantie en verfijnde smaaksensaties. Bij ‘Trattoria Mia Cucina’ kunt u door de ‘open-keuken’ zien hoe uw Italiaanse gerechten bereid worden. Ook de plek voor een pizza uit de houtoven, besprenkelt met zelf gemaakte extra virgin olijfolie. Met regelmaat kunt u deelnemen aan ‘cooking classes’ waarbij u de gelegenheid krijgt om de chef-kok zijn geheimen te ontfutselen.

Ook over de Spa en fantastische golfbaan moet ik u vertellen. Een 18 holes, gelegen tussen zee en olijfboomgaarden! En de Spa; Ja, die is veelvuldig wereldwijd geprezen. Nogmaals, laat u verbazen en verrassen door de charme van Puglia…

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?