Slapen in een grot!

 

Matera, gelegen in de Zuid Italiaanse regio Basilicata, is een kleine betoverende Italiaanse stad met een uitzonderlijk mooi historisch centrum en beroemde grotten, die ook wel bekend staan als Sassis. De zogenoemde Sassis, die gebouwd zijn in de steile, rotsachtige hellingen, hebben een unieke architectuur en prijken daarom ook al sinds 1993 op de UNESCO werelderfgoed lijst. Matera dient met regelmaat als filmdecor voor de Internationale filmindustrie.

In het hart van Matera tref ik het bijzondere Sextantio Le Grotte della Civita. Het enige hotel ter wereld dat zich bevindt in prehistorische grotten! Dat noem ik slapen in stijl. Authentiek overnachten in een stad waar duizenden grotten eeuwenlang werden gebruikt als woningen, kerken en zelfs paleizen.

Het heeft tien jaar gekost om de Sassis om te toveren naar hotelkamers. De 18 kamers kijken allemaal uit over de rivier Gravina, de bergen of de tuin en zijn ingericht met meubels van eeuwenoud hout en stenen vloeren. Er is airconditioning aanwezig en de unieke badkamers zijn voorzien van een traditioneel bad. De kamers worden ’s avonds sfeervol verlicht met fonkelend kaarslicht. De bijna in iedere kamer aanwezige openhaard is op koele avonden een welkome warmtebron en bovenal ook erg romantisch!

Dineren kunt u hier in de kerk! Deze is uitgehouwen uit de rotsen, voorzien van tientallen kaarsen, een open haard en op de achtergrond speelt er klassieke muziek. Een heilige ruimte waar u in een minimalistische omgeving geniet van traditionele, lokale Italiaanse gerechten. Een ‘once in a lifetime experience’!

Niets is hier beter dat het terugvinden van de balans tussen geest en lichaam tijdens een massage in uw eigen grotkamer. Volledig ontspannen in een sfeervolle omgeving met een rijke geschiedenis, geparfumeerde oliën en geurende kruidenthee. De ruimtes worden alleen verlicht door kaarslicht…

Het nationale park ‘Parco della Murgia Materana’ is uw bezoek daarnaast zeker waard, bekijk de historische kerken in de grotten en geniet van een magnifiek uitzicht over de rivier Gravina!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?