Struinen door Rome!

 

De indrukwekkende Villa Spalletti Trivelli ligt in het hart van Rome. Tegenwoordig dient de villa als een luxueuze hotel, voorheen was het een geliefd buitenverblijf van de voormalige Italiaanse koninklijke familie. De unieke historie van Villa Spalletti is in de lounges en de kamers goed voelbaar. De vele indrukwekkende kunstcollecties worden door het hotel ook altijd nog met veel zorg geherbergd.

Villa Spalletti Trivelli ligt in de hippe wijk Monti! Een leuke wijk om rond te lopen en op zoek te gaan naar leuke kleine typisch Italiaanse restaurantjes, boekwinkeltjes en mooie kledingzaakjes. Op slechts 200 meter afstand bevinden zich het presidentiële Palazzo del Quirinale en het Colosseum. Ook de Trevi fonteinen liggen om de hoek.

De kamers en suites van Villa Spalletti Trivelli zijn elegant ingericht met een combinatie van antiek en eigentijds meubilair. Elke kamer doet bijna aan als een negentiende-eeuwse koninklijke residentie. In Villa Spalletti waande ik me als een vorstin uit die tijd. Ondanks de vele historie in zowel de lounges als de kamers, zijn alle moderne snufjes op een uitstekende wijze geïntegreerd. Zo is er een docking station waarop alle mogelijk merken telefoons kunnen worden opgeladen en prijkt op het nachtkastje een speciale box waarop uw iPhone kan worden aangesloten zodat u uw favoriete muziek door uw kamer kunt laten klinken.

Villa Spalletti beschikt over een indrukwekkende bibliotheek; De volledige collectie is aangemerkt als cultureel erfgoed door het Italiaans Ministerie van Cultuur. Iedere middag wordt er in de tuin of in één van de lounges een uitgebreid aperitivo geserveerd. Denkt u hierbij aan uitstekende soorten wijn, heerlijke prosecco, goede whisky’s en frisdranken; Dit is inbegrepen in uw verblijf.

Wilt u uw ogen even sluiten na een dagje struinen door Rome? In de kelder van Villa Spalletti is een ruime sauna met welness faciliteiten aanwezig. De tuin met sinaasappelbomen is een oase van rust midden in de stad. Op mooie dagen wordt hier ook het voortreffelijke Italiaanse ontbijt geserveerd.

Heeft u een bezoek aan Rome op de planning staan; Dit is een ultieme uitvalsbasis. Alles wat u verwacht van vijfsterrenluxe is aanwezig in dit historische, huiselijke hotel. Villa Spalletti Trivelli vond ik even indrukwekkend als de Italiaanse hoofdstad zelf!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?