Ziel en zaligheid!

 

Al slingerend door groene valleien en glooiende wijngaarden arriveert u, na een klein uur rijden vanuit Porto, in de Dourovallei. Hier vindt u het onlangs geopende en eerste Six Senses Hotel in Europa. Dit voormalige landhuis uit de 19e eeuw werd gebouwd door een producent van portwijn. Nu combineert het de charme en warmte van een historisch gebouw met het moderne design van een luxehotel.

Zoals alle Six Senses Hotels ligt ook Douro Valley in een sprookjesachtige omgeving. In deze vallei liggen schitterende wijngaarden. Behalve de beroemde port worden hier ook witte, rode en muskaatwijn gemaakt. Op de oevers van de Douro wordt al meer dan tweeduizend jaar wijn verbouwd. In de omgeving kunt u golfen, een boottocht maken op de Douro en Quinta’s bezoeken waar u de verschillende soorten port kunt proeven. Eén van de Engelse porthuizen, Sandeman, huisvest ook nog steeds in de Douro-vallei.

Six Senses liet zich voor de kleuren van de inrichting inspireren door de warme kleuren van de Douro-vallei, zoals bordeaux, zacht grijs, wit en olijfgroen. Ook is er een ongedwongen mix van Aziatische en westerse kunst, antiek en design gecreëerd. De donkere stalen kozijnen daarentegen en vele hoge ramen zijn modern. Bij het ontwaken in de heerlijke bedden is het uitzicht over de altijd stromende Douro adembenemend.

Een wandeling door de biologische tuin aan het einde van de dag is een aanrader. Aan de rechterkant van het, dan door de zon goud gekleurde, landgoed bevindt zich de tuin waar groenten en kruiden worden verbouwd. Deze verse ingrediënten worden uiteraard verwerkt in de fantastische gerechten die u tijdens lunch en diner geserveerd krijgt.

Een serene rust overvalt u bij binnenkomst in de Spa. Portugese tradities worden hier naadloos gecombineerd met de elementen water, steen en hout. De grote Six Senses Spa herbergt maar liefst tien behandelkamers. Warme brandende openhaarden en een heerlijk binnenzwembad zorgen ervoor dat Six Senses Douro Valley het hele jaar en bij verschillende weersomstandigheden een heerlijke escape is.

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?