Historisch uitzicht!

 

In een 19e eeuws herenhuis aan het mooie Plaza de Sant Francesc midden in de historische binnenstad van Palma de Mallorca treffen we sinds kort Hotel Sant Francesc. Deze prachtige locatie ligt op korte loopafstand van de kathedraal en de haven van Palma. Vorig jaar geopend en nu al één van de beste hotels van Palma genoemd en geprezen door vooraanstaande magazines als Condé Nast Traveller en Elle.

Ooit werd dit pand bewoond door de Alamor Femenia familie, één van de rijkste families van Mallorca. Het boutique hotel is gebouwd in neoklassieke stijl en omgetoverd tot een lifestyle hotel. Het hotel beschikt over 42 stijlvolle kamers en suites met onder meer plafonds met houten balken, overdekte veranda’s en originele fresco’s en lijstwerk. Er is een fitnessruimte en een kleine Spa met een heel fijn menu. De ‘Lemon Infusion’ is een aanrader; Een face & body ritual van anderhalf uur waarbij u van top tot teen in de watten wordt gelegd.

Het rooftop terras is in de zomermaanden een magische plek voor een cocktail of glas champagne! Een frisse duik in het zwembad kan ook. Ondertussen geniet u van spectaculaire uitzichten op de grote kathedraal van Palma en Plaza Sant Francesc. Het mooie eigen restaurant Quadrat is gelegen in de voormalige stallen van het herenhuis. Hier kunt u in de prachtige tuin genieten van heerlijke Mediterrane gerechten.

Een weekend er tussen uit? Dan is Sant Francesc echt een aanrader! Ook perfect in combinatie met een andere locatie op dit schitterende Spaanse eiland.

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?