Hemelse massages!

 

SHA Wellness Clinic wordt ook wel de Rolls-Royce onder de wellness genoemd. SHA Wellness Clinic heeft zich wereldwijd op de kaart gezet en behoort het tot de beste kuuroorden in de wereld. Vanaf het moment dat ik op de luchthaven van Alicante aankwam en in de limousine stapte, belandde ik al in een andere wereld..

SHA Wellness Clinic ligt in het kleine dorpje Albir, ongeveer zestig kilometer van Alicante en op zo’n vijf minuten rijden van het strand en de zee. Het resort ligt schitterend tegen een berg en kijkt uit over de Middellandse zee.  Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen, die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Bij het strakke design is veel gebruik gemaakt van witte en grijze tinten. De 93 suites verschillen van grootte en zijn met veel oog voor detail ingericht. Ruimte, exclusief design, verfijnde stoffen en heerlijk geurende aroma’s. Alles wat maar kan bijdragen om uw verblijf zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. Bovenop het dak ligt een schitterend zwembad met een weergaloos uitzicht.

SHA combineert oude Oosterse remedies met de nieuwste technieken uit de Westerse gezondheidswetenschap. Founder Alfredo Bataller genas van een zware chronische aandoening nadat hij met macrobiotische voeding en een gezonde leefstijl begon. Hij wilde de kracht van een uitgebalanceerd voedingspatroon voortzetten en opende in 2008 de deuren van SHA. Sindsdien worden drie elementen, de macrobiotische keuken, oude Oosterse technieken en de nieuwste Westerse methodes om gezondheid, welzijn en beauty te verbeteren, hier in vergaande perfectie toegepast. Ook centraal in de behandelingen en verschillende kuurprogramma’s staan het vertragen van het verouderingsproces, verantwoord detoxen en genezen van rookverslavingen, slaapproblemen en stress.

Bij aankomst krijgt elke gast een intakegesprek met een Wellbeing arts. De conditie van de organen wordt gecheckt en ook de hoeveelheid gifstoffen die in het lichaam aanwezig zijn en op basis daarvan wordt er een persoonlijk voedingsadvies voorgeschreven. Na een week zijn er gegarandeerd zeer goede resultaten geboekt.

Gezondheid staat ook in het Shamadi Restaurant voorop. SHA focust op het gebruik van streekproducten van het seizoen zonder toegevoegde suiker of andere additieven. Als gezegd wordt bij SHA gewerkt volgens de macrobiotische voedingsleer. En dat deze keuken niet smakeloos hoeft te zijn, bewijst de chef-kok. Eerder kookte hij bij het bekende Michelin* Restaurant El Bulli van Ferran Adrià. Tegenwoordig verrast hij de gasten van SHA met de lekkerste verantwoorde gerechten. Tijdens kooklessen wordt u geleerd hoe u ook thuis deze gezonde levensstijl kunt aanhouden.

De Spa van 2000m2 bestaat uit een binnenzwembad met massage stralen, maar liefst 40 behandelkamers, een jacuzzi, koud en warm voetbad, sauna’s en luxe rustruimtes. Alles is ook hier ontworpen in een strak, rustgevend design. SHA biedt een uitgebreid activiteitenprogramma waar u dagelijks aan kunt deelnemen met onder andere Yoga, Tai Chi, kooklessen en wandelingen in de mooie omgeving.

Er zijn bij SHA ontelbaar veel behandelingen mogelijk en dat maakt SHA uniek. Voor elk individu is er een programma op maat. De één is op zoek naar balans in zijn leven en heeft baat bij een lichte detoxkuur de ander heeft een stressvolle functie en is vooral gebaat bij het zeer succesvolle Leaders Performance Program; Een programma compleet met Tai Chi, Body wraps, psychologische begeleiding en advies hoe een gezonde leefstijl ook thuis toe te passen.

Na mijn verblijf bij SHA voelde ik me als herboren. SHA is een bijzondere bestemming waar u uitgerust maar vooral ook geestelijk verrijkt vandaan komt…

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?