Barefoot luxury!

 

Tussen de maar liefst 1190 koraaleilanden die samen de tropische eilandengroep de Malediven vormen treft u het kleine eiland Lankanfushi aan. Omgetoverd tot een luxe resort met 45 Villa Suites en de unieke Crusoë Residences die rondom het eiland in de lagune drijven. Deze laatsten zijn alleen per boot bereikbaar. Sereen, intiem en ingetogen; Gili Lankanfushi is het toppunt van ‘barefoot luxury’.

Mijn hart heeft het direct bij aankomst gestolen. Na een korte boottocht vanaf Malé waan ik me werkelijk in het paradijs. Na een hartelijk ontvangst door mijn eigen butler, Mr Friday, wordt ik naar de villa gebracht. De Villa Suite is zeer ruim van formaat. Ik geloof mijn ogen bijna niet; Een immens mooi zicht over de Indische Oceaan, een eigen zonneterras, een waterdouche en ‘watertuin’. In de badkamer is de vloer deels van glas en het bad hangt boven de glasheldere lagune met ontelbaar veel felgekleurde tropische vissen. In mijn hemelbed ontwaak ik ’s ochtends met een 180 graden zeezicht…

Op Gili Lankanfushi verblijft u in een ongedwongen sfeer maar tegelijkertijd is de service op dit piepkleine atol van het allerhoogste niveau. De restaurants zijn een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten. Een ontbijt vergezeld met een glas champagne. Verse vis en zeevruchten op de barbecue voor de lunch. Twee keer per week staat er een perfect dinerbuffet op het menu. Dineren met uw voeten in het warme zand. De ene keer uitsluitend Franse Haute Cuisine, de andere keer een buffet met exclusieve Aziatische gerechten. In de Underground Chocolate Cave kunt u uw keuze maken uit gastronomische chocolade en de sommelier heeft een aantal unieke wijnen voor u klaar liggen in zijn wijnkelder.

The Meera Spa heeft een glazen vloer en een zwembad met uitzicht over de oceaan. De Spa biedt traditionele ayurvedische behandelingen, yoga en pilates programma’s. Het Ocean Paradise Dive Centre weet de korte route naar wereldberoemde duikspots als onder andere Manta Point. Tien minuten varen en dan bent u, met een fles op uw rug, getuige van dit wereldwonder…een kilometer lang verzamelpunt van mantaroggen.

Op Gili Lankanfushi wordt veel aandacht besteed aan het milieu. De uiterste zorg is genomen bij de ontwikkeling van het eiland met betrekking tot het ecologisch evenwicht. Gili Lankanfushi mag zich volgens Tripadvisor ook nog het beste hotel van de wereld noemen. Een zeer gegunde titel!

Fotografie; Sakis Papadopoulos | Impression by Sakis | www.impressionsphotography.org

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?