Bijzonder hoog aangeschreven!

 

One & Only Reethi Rah ligt op het Noord Malé Atol van de Malediven en stond al lang op mijn verlanglijst om te bezoeken. Dit resort staat bijzonder hoog aangeschreven in de Internationale hotellerie. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen en zijn ver boven verwachting uitgekomen. De persoonlijke service is hier uitmuntend en de superioriteit in wereldklasse merk ik aan alles. Geruisloze butler-service, een badmeester bij uw watervilla op verzoek, uw kleding in uw kast voor u arriveert. Met de fiets verken ik het bijna grootste eiland van de Malediven. Het hart van het grote eiland is donkergroen, de kilometerslange stranden spierwit.

Reethi Rah heeft Beach- en Watervilla’s en om hier tussen te kiezen is een uitdaging. De villa’s hebben hun eigen stijl. Zijn chic, modern en elegant ingericht en overtreffen het hoogste level van luxe. Bij de Beachvilla heeft u een breed eigen strand ter beschikking en hier ligt ook uw privé zwembad. De Watervilla’s zweven boven het water, sommige hebben op het deck een privé zwembad en andere types een grote hangmat boven het water. Genietend van een koel glas rosé en op de achtergrond geen ander geluid dan het ruizen van de zee waande ik me, in deze hangmat, in het paradijs op aarde. Geen enkel resort op de Malediven geeft zijn gasten zoveel ruimte en privacy in de villa’s als One & Only Reeti Rah.

Voor ervaren en minder ervaren duikers is deze bestemming ook een droom. Vanuit het professionele duikcentrum vaart u mee naar meer dan dertig verschillende duikspots. Wrakduiken is in de kraakheldere Indische Oceaan een sensationele ervaring, een spot opzoeken met ontelbaar veel mantaroggen is onvergetelijk en anders is de nachtduik dat wel!

Restaurant Reethi serveert Mediterrane en Aziatische gerechten. De drie ruimtes van Reethi zijn indrukwekkend mooi ingericht en hebben ieder een eigen thema; Aarde, wind en vuur. Reethi Rah heeft een kelder met maar liefst 450 klasse wijnen. Een flinke uitdaging voor de sommeliers! Bij Fanditha Restaurant geniet ik in de openlucht. De keuken hier is georiënteerd op de eetcultuur uit het Midden-Oosten. Buiten neem ik plaats op loungebanken met enorme kussens voor een apéritief. Later, tijdens het diner aan tafel, zie ik door de glazen vloer de tropische vissen en babyhaaien voorbij zwemmen. Mijn laatste avond op het eiland ervaar ik bij Restaurant Tapasake de Japanse keuken als nooit te voren!

De One & Only Spa met dertien behandelkamers ligt in lijn met het niveau van het hotel. Hier stap ik in een andere wereld. De grote tuin is bedoeld om urenlang ongestoord relaxen. De butler brengt tussendoor vers fruit en een glas lemongrass thee. De Spatherapeuten specialiseren zich hier op persoonlijk voor u, op maat gemaakte behandelmethodes en andere luxe therapieën met esoterische oliën en lokale kruiden die uw lichaam en geest verjongen. Na een dag zon is een traditionele zandmassage uitermate geschikt voor uw huidcellen, terwijl een Ayurvedische hoofdmassage ervoor zorgt dat u alles om u heen vergeet.

One & Only Reethi Rah is met recht één van de hotspots en tevens één van de beste resorts van de wereld! Daar is geen twijfel over mogelijk!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?