Eco chic in Brazil!

 

Kenoa is één van de meest exclusieve Beach & Spa Resorts in Brazilië. Dit eco-chic resort is direct gelegen aan een ongerept strand in het noordoosten van het land, op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Maceió. Pedro, de eigenaar van dit design hotel, wilde een plek creëren waar de gasten kunnen genieten van rust in combinatie met de warme gastvrijheid waar Brazilianen zo bekend om staan. Hij wil graag dat gasten zich bij Kenoa op hun gemak voelen, in een casual en toch luxe ambiance. En dat is gelukt. Meer dan zelfs!

De ideeën ten aanzien van ecologie en duurzaamheid waren vanaf het begin ‘on top of mind’. In Brazilië is dit in de luxe resorts nog niet overal vanzelfsprekend. Bij Kenoa zag Pedro de kans schoon dit op een perfecte wijze te realiseren. Het resultaat is een mooie balans tussen luxe en comfort. Daarbij gebruik makend van natuurlijke materialen en bronnen. Volgens Pedro eigenlijk alleen een kwestie van de juiste puzzelstukjes in elkaar passen.

Kenoa verleidt tot niets doen. Luieren in de zon, met een Caipirinha, genieten van de geluiden van de golven… Minimalisme kenmerkt Kenoa en alles klopt er tot in het kleinste detail. Het hotel is gebouwd als een triangel. De Apoena suites liggen aan de linkerkant van het strand met zicht op de oceaan vanaf de balkons. Allemaal uitgerust met een traditioneel Japans Ofuro bad op het terras, vervaardigd uit, geurig met de hand geschaafd, cederhout. De Marajó villa’s bevinden zich aan de rechterkant van het strand, hebben een privé zwembad in de tuin en naar wens één of twee slaapkamers. De Jaobi Villa’s maken de triangelvorm compleet. Hier stapt u zo vanuit uw bed op het strand. Slapen zult u hier ook uitstekend; Tussen de lakens van Egyptisch katoen en met het geruis van de zee op de achtergrond.

Het Kaamo Restaurant draait onder de supervisie van de Braziliaanse chef César Santos. Dit staat garant voor originele gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van biologische ingrediënten. De Spa is een ware tempel en voelt aan als een ‘private retreat’. Een plek waar al uw zintuigen gepamperd worden en de zorgen van alle dag heel ver weg lijken…

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?