Parel aan zee!

 

Het romantische boutiekhotel Esencia ligt aan de Rivièra Maya op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Playa del Carmen ligt op twintig minuten rijafstand en het historische Tulum op een klein half uurtje. Esencia ligt direct aan het parelwitte strand Xpu-Ha. Het is geen gewoon hotel maar een geraffineerd resort dat naast luxe, privacy biedt en dit combineert met onberispelijke service. Niet verwonderlijk eigenlijk ook, want ooit was het vakantieverblijf aan de Rivièra Maya van een Italiaanse Groot Hertogin.

De Garden Rooms zijn de standaardkamers in het resort, maar deze zijn allesbehalve standaard. Gelegen in de tuin bieden ze de ideale combinatie tussen privacy en rust. Elke kamer beschikt over een grote flatscreen-tv en iPodsysteem. Bij mijn aankomst lag de iPod met voorgeprogrammeerde relaxmuziek op me te wachten. Op het terras geniet ik hier met volle teugen van een glas koele witte wijn en de weelderige tuin vol vogelgeluiden.

Naast de Garden Rooms biedt Esencia nog andere kamertypes. Prachtige Ocean Suites met een panoramaview over de Caraïbische Zee tot de achterliggende jungle. Of kiest u voor de Master Suite, de voormalige residentie van de Hertogin? Nog steeds één van de beste Suites op het domein.

Zoekt u nog meer privacy? Neemt u dan intrek in één van de Esencia Villa’s. Deze villa’s liggen volledig privé in de grote tuin. Verdeeld over twee verdiepingen vindt u er een high-tech media room met een perfect soundsystem, een grote flatscreen-tv met cd/dvd-speler, een aparte woonkamer, zeer ruim buitenterras met privézwembad en loungestoelen. De grote slaapkamer met terras bevindt zich op de eerste verdieping, samen met een grote, luxueuze badkamer. Een tweede slaapkamer met eigen badkamer is er ook. Ideaal voor de kinderen of uw vrienden…

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?