Schat in de woestijn!

 

Waarom kozen de bedoeïen er ooit voor om in een onherbergzame omgeving te wonen terwijl er een prachtige kuststrook op ze lag te wachten? Wie de woestijn niet kent, ziet alleen de leegte en de afwezigheid van water. Terwijl de ondergaande zon haar laatste schaduw werpt op dit mythische landschap, begin ik het te begrijpen. Ik luister naar de stilte en zie alleen een zee van warme, goudkleurige zandkorrels. De magie van oneindig zand kent geen grenzen.

Middenin de Liwa Oase, op twee uur rijden van Abu Dhabi, ligt het indrukwekkende Anantara Resort, Qasr Al Sarab. Als een schat in de woestijn. Waar u ook kijkt overal geniet u een oogverblindend uitzicht over metershoge zandduinen. De grootste zandduinen ter wereld. Door de traditionele architectuur en het gebruik van koele aardetinten krijg ik de indruk dat dit luxe hotel er altijd al heeft gestaan. Het bouwwerk gaat naadloos op in de desolate omgeving. De villa’s, suites en kamers van Anantara Qasr Al Sarab zijn uiterst geraffineerd ingericht waardoor u onmiddellijk wordt ondergedompeld in een Arabisch sprookje. De bewoonde wereld lijkt verder weg dan ooit. Onaangetast en puur en door de persoonlijke aandacht en service voelt het als een groot privilege hier te zijn.

Kameelrijden, mountainbiken, met een 4×4 erop uit of juist rustig wandelen? Qasr Al Sarab biedt genoeg mogelijkheden. De hoge zandduinen zijn vrij eenvoudig te beklimmen. Vanaf een duin is een prachtig uitzicht uw beloning. Vooral bij zonsondergang zijn de kleurschakeringen in het zand betoverend. Wie na de inspanning van een beklimming de vermoeide spieren wil laten masseren, neemt een frisse duik in het zwembad of brengt een bezoek aan de Anantara Spa. Deze Thais georiënteerde Spa is een hemelse oase binnen een oase!

De Restaurants Al Waha en Al Liwan serveren specialiteiten uit het Midden-Oosten en ook internationale gerechten. Bij Suhail staan steaks op de kaart en bij The Rooftop Lounge voortreffelijke cocktails. Ghadeer wordt geroemd om zijn Arabische keuken. Van oktober tot maart kunt u ook dineren in een bedoeïentent in de woestijn! Of wat dacht u van een romantisch privédiner te midden van de verlaten zandduinen?

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?