Genieten van grandeur!

 

The Ritz Carlton in Abu Dhabi ligt op een unieke locatie. Aan de ene kant bijna in de tuin van de beroemde Grand Mosque Sheikh Zayed en aan de andere kant direct aan de Abu Dhabi Grand Canal. Het hotel is een nieuwe en ultra luxe aanwinst in de stad.

Het hotel straalt grandeur uit! De gevels en gebouwen zijn geschilderd in zachte tinten van crème en terracotta en worden beschut door mediterraan gekleurde rode daken. De architectuur is geïnspireerd door de Renaissance stijl uit de 15e tot 17e eeuw. De blikvanger van het resort is het grote buitenzwembad. De Spa draait onder de vlag van het luxe ESPA en biedt maar liefst 16 behandelkamers, een eigen zwembad, een hamam en een privé strand. Een heerlijke plek om uw voeten tot rust te laten komen na een dag sightseeing in Abu Dhabi.

Er is een grote keuze aan restaurants en bars. De ochtend begint in ieder geval met een fantastisch ontbijtbuffet bij Giornotte. Zelden heb ik zo’n grote keuze gezien en allemaal even vers en lekker. Voor de lunch biedt het hippe Pool & Beach Restaurant Al Fresco een fijne kaart. Voor het diner is de keuze ook groot; Wordt het een Argentijnse steak bij The Forge, een Libanees gerecht bij Mijana of gaan we toch voor dim-sum en dumplings bij Li Kiang en genieten we hier van nog meer Orientaalse heerlijke gerechten met uitzicht op de Grand Mosque?

Het prachtige elegante en klassieke The Ritz Carlton Grand Canal in Abu Dhabi is een aanrader. Niet alleen voor een langer verblijf in Abu Dhabi maar het is ook een perfect onderkomen bij een stopover op weg naar één van de eilanden in de Indische Oceaan.

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?