Hogere sferen!

 

Alila Jabal Akhdar ligt 2000 meter hoog, op een plateau in het Al Hajar gebergte. Ver van de drukke hoofdstad Muscat heerst hier rust en stilte. Na een prachtige route en veel slingerende wegen is het hotel nog steeds niet te zien. De stenen waarmee het hotel is gebouwd zijn afkomstig uit de bergachtige omgeving zelf. Het is volledig opgenomen in de natuur.

Niet alleen de ligging is hoog. Ook het comfort is hier zeer hoog. Deze plek is een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Dit is het onontdekte Oman! Frisse lucht, spectaculaire uitzichten, verlaten dorpjes, diepe kloven en steile ravijnen. Jabal Akhdar is nog niet lang open. Het eerste Alila Hotel in het Midden Oosten en ook dit jaar weer hoog prijkend op The Gold List van Condé Nast Traveller. Dat beloofd wat..

De bouw van Alila Jabal Akhdar is gebaseerd op een Omaans Fort. Bij binnenkomst een grote haard, die de gasten warmte biedt in de koelere maanden. De 86 elegante Suites en Villa’s bevinden zich in het hoofdgebouw. Bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als steen en hout. Hiermee is op een warme manier een stijlvolle sfeer gecreëerd. Aan de badkamers is ook veel aandacht besteedt. Een heerlijk vrijstaand bad met een oneindig uitzicht over de betoverende bergen, valleien en soms zelfs over de wolken. Uniek!

Voor de meest ultieme ontspanning is het een ‘must’ om een bezoek te brengen aan de Alila Spa. Onderga hier een heerlijke massage. Op het menu een ruime keuze en alle behandelingen zijn georiënteerd op Azië, waar de oorsprong van Alila ligt.

Het Juniper Restaurant is het hoofdrestaurant. Hier kunt u ontbijten, lunchen en dineren en kiezen van een verrassende kaart met gerechten uit alle windstreken. Van locale specialiteiten tot Mediterrane gerechten en alles wordt met verse seizoensproducten voor u klaargemaakt.

Voor een drankje is de Rose Lounge een perfecte plek. Genoemd naar de Damascus Roos. Deze rozen kleuren hier de omringende heuvels, van maart tot mei, zacht rose. Een wandeling door dit rozenwalhalla is dan een sprookje. Als de rozen zijn uitgebloeid worden de blaadjes gebruikt voor rozenwater en zeep. Deze geurende zeep treft u ook in uw badkamer..

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?