Stijlvolle oase!

 

The Chedi is een sfeervol en trendy resort met een bijzondere uitstraling. Het stijlvolle hotel ligt direct aan een langgerekt strand aan de rand van Muscat. In deze stad met de veelal witte huizen en de imposante Grote Moskee wordt het rijke culturele erfgoed trots bewaakt.

Ronddwalen door de Muttrah Souk in Muscat waar pashminas, kruiden, wierook en juwelen volop verkocht worden, is een must-do. En genieten van de Arabische gastvrijheid met een vers glas sinaasappelsap of een kopje sterke koffie op een schaduwrijk terras is dat ook. Hier ziet u de vriendelijke Omani in hun traditionele witte gewaden de Shisha roken. The Chedi is een fantastische uitvalsbasis om Muscat en het prachtige Oman te ontdekken.

De elegantie en de subtiele tinten die zijn gebruikt voor het interieur zijn kenmerkend voor de traditionele architectuur van Oman. Het is precies ook deze ingetogen luxe die dit hotel tot een oase van rust maakt. De persoonlijke service staat hoog aangeschreven. De Chedi Club Suites beveel ik u aan. Deze liggen in de prachtige tuin en zijn minimalistisch en zen ingericht, met hun lichte inrichting, de stenen vloeren en houten louvre ramen.

De concierge van The Chedi verzorgt graag uw excursies maar een dag helemaal niets doen kan uiteraard ook. Bijvoorbeeld op een comfortabel ligbed bij één van de twee mooie zwembaden. Aansluitend genieten van een verwenbehandeling in de heerlijke Spa maakt uw ‘niet moet alles mag dag’ compleet.

Het restaurant The Chedi is hèt restaurant van Oman. Dineren onder kristallen kroonluchters en uw gerechten kiezen uit de open wereldwijd georienteerde keuken is subliem. In The Arabia Courtyard staan Arabische mezze en kebabs op het menu. Liefdevol geserveerd in een decor van lantaarns en Omani muziek. De dag hier ontspannen eindigen op de kleurige sofa’s, met een Shisha, onder de sterren…dat is de hemel op aarde!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?