Jewel in the desert!

 

Het noordelijke en eigenlijk nog ongerepte Emiraat Ras Al-Khaimah is bij de meeste mensen onbekend. Toch is het om veel redenen uniek te noemen. Het is het enige Emiraat waar zowel woestijn, groen, mangroves als bergen te vinden zijn. Een veelzijdig landschap en dat vertaalt zich in spectaculaire highlights zoals kilometerslange witte zandstranden, het diepblauwe water van de Perzische Golf, prachtige woestijnduinen en de majestueuze Hajar Mountains.

Midden in de woestijn, op een klein uur rijden van Dubai, ligt Banyan Tree Al Wadi, een resort gebouwd in de traditionele architectuur van de Nomaden. Het exclusief woestijnresort doet je in een sprookje uit duizend-en-een-nacht belanden. Gazellen, antilopen en uiteraard kamelen bevolken dit deel van de woestijn…en dit prachtige hotel!

De villa’s en prachtig ingerichte, luxueuze tenten hebben allemaal een eigen zwembad waar u heerlijk kunt genieten van de mooie en rustige omgeving. Het bijzondere resort heeft ook een Beachclub, dat op ongeveer 20 minuten rijafstand ligt. Hier kunt u zich uitleven tijdens allerlei activiteiten zoals snorkelen, waterskiën, zeilen en duiken. De mangroves leveren een prachtig decor op om te kajakken. Ook is er een golfbaan naast de Beachclub van Banyan Tree Al Wadi gelegen.

Overnachten kunt u ook aan het strand. Ik vind het moeilijk kiezen; Wordt het een Tented Villa op het strand of in de woestijn? De keuze is aan u! Wat u ook kiest, overal kunt ’s avonds naar de heldere sterrenhemel staren en de ontelbare vallende sterren tellen.

In de Banyan Tree Spa treft u een groot en unieke Rainforest Experience, een hydrotherapiecircuit met maar liefst zestien verschillende warmte en waterbelevenissen. Daarnaast biedt de Spa diverse behandelingen gebaseerd op Oosterse en holistische therapieën. Banyan Tree doet ook hier in de woestijn zijn Thaise herkomst eer aan.

Restaurant ‘Sands’, op het strand van de Beachclub gelegen, is mijn favoriet. Maar ook een avond dineren in ‘Safran’, het Thaise restaurant van Banyan Tree Al Wadi, is een geweldige beleving. Het is fijn om de avond af te besluiten in de Moonbar met een digestief…en wellicht de waterpijp?

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?