Aktief in stijl!

 

Maak kennis met het wildleven tijdens een safari, ga naar de top van de Tafelberg, bezoek de pinguins, ga shoppen in Kaapstad.. Indrukwekkende plekken in Zuid-Afrika, die het bezoeken meer dan waard zijn en de verschillende kanten van dit prachtige land laten zien. Proef ook heerlijke wijnen in de schitterende omgeving van Stellenbosch en geniet mee van een traditionele braai. Zuid-Afrika is uniek, Zuid Afrika biedt alles in één!

Uw reis start in Kaapstad. In de rug gedekt door de Tafelberg en met Kaapstad aan uw voeten is het, door ons gekozen, boutiekhotel een perfect en intiem onderkomen in hartje Kaapstad. Iedere ochtend wordt u getrakteerd op een weldadig ontbijt met uitzicht over de stad. Met namen als ‘Versailles’, ‘Flamingo’ en ‘Orchid’, weet u zeker dat uw suite ook een meesterwerk is. De inrichting van de lounge, tuin en keuken zijn ook met smaak en oog voor detail gedaan. Hier blijft u uw ogen uitkijken. Een goed start- en eindpunt van uw rondreis door de Westerse Kaap.

Aansluitend reist u door naar de Winelands. Wie de kunst van het genieten verstaat, is meteen verkocht bij uw volgende overnachtingsadres. Het sublieme design en de omliggende natuur lijken elkaar hier alleen maar te versterken. Bezoek de prachtige Wine Estate Delaire Graf, gelegen op de spectaculaire Helshoogte Pass, en geniet hier van een wine-tasting. De Cabernet Franc Rosé is uniek en is prachtig van kleur; vergeet deze niet de proeven!

Daarna op naar Hermanus! Via een prachtige route met fantastische uitzichten, diepe kliffen en dalen passeert u Somerset West en Gordan’s Bay en arriveert u aan het einde van de dag. Van juli tot en met november komen walvissen bij de Zuid-Afrikaanse kust hun kalven werpen. Hermanus is de bekendste plek om dit te bekijken. Bewonder deze prachtige zoogdieren vanaf het terras bij The Marine of kom nog dichterbij, tijdens een boottocht. Met de nieuwsgierige aard van walvissen is de kans groot dat ze naast de boot komen zwemmen. Een absoluut unieke ervaring!

Tijd voor safari! Sanbona Wildlife Reserve is een 54.000 hectare groot privé wildreservaat aan de voet van de Warmwaterberg, in het hart van de Kleine Karoo, tussen Montagu en Barrydale. Het heuvelachtig landschap is zeer gevarieerd, evenals de dieren die hier leven. U kunt niet alleen verschillende soorten antilopen, cheeta’s, zebra’s, bokjes en impala-soorten tegenkomen maar ontmoet met een beetje geluk ook de witte leeuwen die in dit wildreservaat leven.

Na uw verblijf in de bush vervolgt u uw reis naar Robertson via de adembenemende Route 62. Eén van de mooiste routes van de Westkaap. De weg leidt van de vruchtbare wijnvelden naar de drogere delen van de kleine Karoo. Onderweg zijn leuke dorpjes te bezoeken als Montagu, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Rijdend langs de wijnvelden, boomgaarden, mooie bergpassen en rivieren raakt u niet uitgekeken op de indrukwekkende natuur en vergezichten… U eindigt de reis weer in Kaapstad waar u de laatste dagen nog heerlijk kunt genieten van deze bijzondere stad.

Neemt u contact met mij op voor meer details over deze prachtige rondreis! Ik werk de reis graag op maat voor u uit met een privé chauffeur of met een huurauto. Aan u de keuze…

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?