Wereldwonderen en Indianen!

 

De enorme variatie aan natuur, kleurrijke indianenmarkten, de droogste woestijn ter wereld, het mysterieuze Machu Picchu en eeuwenoude culturen maken Peru tot een unieke bestemming. Wist u dat Peru dé culinaire bestemming is van Latijns-Amerika? Als u naar Peru reist, gaat u op ontdekkingstocht door verleden en heden. U wordt betoverd door de mystieke Inca- en pre-Incawereld maar maakt ook kennis met een modern land, dat veel te bieden heeft op het gebied van kunst en architectuur.

Lima is de wonderlijke hoofdstad van Peru. Een grote bruisende stad met meer dan negen miljoen inwoners. Hypermoderne wijken tot armere wijken, van kleine knusse restaurantjes tot hippe loungebars. Van prachtige zandstranden tot groene kleurrijke parken. In Lima is alles mogelijk! Barranco is een hippe en ‘upcoming’ wijk met veel leuke restaurants&galleries.

Zoals vaker bij hoofdsteden, alle culinaire expertise komt samen in Lima. Uit eten gaan is er een feest. De stad heeft een geweldig aanbod aan toprestaurants en culinaire hotspots, en wordt door liefhebbers dan ook aangemerkt als gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika. Dat is mede te danken aan topchefs als Gastón Acurio van Astrid y Gastón en Virgilio Martinez van Restaurant Central. Deze chefkoks zette de Peruaanse keuken Internationaal op de kaart, door klassieke gerechten een eigentijdse twist te geven.

Na uw verblijf in Lima vliegt u naar Cusco en reist u aansluitend naar uw hotel in de heilige vallei. Onderweg geniet u van een prachtige route met een adembenemend landschap! Uw bijzondere verblijf in de heilige vallei van de Inca’s ligt dyllisch verscholen tussen de groene velden, bergen en de Urubambarivier.  Het hotel combineert op een prachtige wijze de stijlvolle locale bouwwijze met Europese invloeden. In de heilige vallei ligt het plaatsje Chinchero, op 3762m hoogte, waar u vrijwel de enige toerist zult zijn. Hier komt iedere dag de lokale bevolking naar een zeer kleurrijke markt en u zult uw ogen uitkijken. De mensen zijn prachtig! Kleurrijke poncho’s en draagdoeken die het straatbeeld opvrolijken is een bekend straatbeeld in Peru.

Na uw verblijf in de heilige vallei reist u aansluitend aan boord van de luxueuze Hiram Bingham trein naar Machu Picchu. De Hiram Bingham trein is de meest luxueuze wijze van reizen naar de Machu Picchu. De trein staat garant voor een magische reis die u niet snel zult vergeten. De buitenkant van de trein is in fel blauwe kleuren geschilderd en de binnenkant is rijk gedecoreerd in de stijl van Pullman treinen uit de twintiger jaren.

Machu Picchu is hét symbool van Peru. De Incastad uit de vijftiende eeuw ligt midden in de Andes en is omgeven door nevel-wouden, wegen waren er nooit. Zo heeft de stad dan ook tot 1911 verborgen kunnen blijven voor de wereld. Waarom is Machu Picchu juist hier ontstaan? En waarom is het verlaten? Tot op de dag van vandaag is het een mysterie. Door het restaureren van de honderden trappen, terrassen en tempels kregen onderzoekers wel een goed beeld van de functie van deze Incastad. De gids is een Inca-expert, die Machu Picchu voor u tot leven brengt.

En dan is het tijd voor Cusco! Een zeer geliefde stad en zult tijd te kort komen voor alle prachtige kerken en kloosters, kleurrijke markten, Incastraten, gezellige terrassen en restaurants. In Cusco overnacht u in één van de meest bijzondere hotel van Belmond! Het koloniale Belmond Palacio Nazarenas ligt midden in het centrum van Cusco, nabij het Plaza de Armas, maar ook dichtbij de hippe wijk San Blas. Achter de enorme houten deuren vindt u een zeer comfortabel en stijlvol decor. Het mooie Palacio Nazarenas is een oud klooster daterend uit 1715. Uiteraard brengt u in Cusco een bezoek aan de kleurrijke lokale markt.  Een prachtige plek om rond te kijken en te genieten van het lokale leven! U eindigt de reis weer in Lima vanwaar u weer rechtstreeks terugvliegt naar Amsterdam met de KLM.

Neemt u contact met mij op voor meer details over deze prachtige rondreis! Uit eigen ervaring kan ik u er alles over vertellen en uitstekend adviseren!

 

A little something to get us started… Vertelt u mij uw wensen?